ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ESHOP

 

 

Tsantilis Gallery

 

 

REGISTER NOW

 


Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη – Αγορές & Πωλήσεις − Εκτιμήσεις


Ο κ. Αχιλλέας Τσαντίλης, Προέδρος του Σωματείου των Ελλήνων Εκτιμητών Έργων Τέχνης και Δικαστικός Πραγματογνώμων του Πρωτοδικείου Αθηνών, και οι Συνεργάτες τους σας καλωσορίζουν στην γκαλερί ‘Tsantilis Art’.

Χορηγούμε Εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης / Εκτιμήσεις, έγκυρες κατά νόμον, με τις οποίες πιστοποιείται η γνησιότητα ή μη, καθώς και η τρέχουσα εμπορική αξία των υπό εξέταση έργων, ενώ παράλληλα προσφέρουμε Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε συλλέκτες ανά την υφήλιο.

Παράλληλα, σας παρέχουμε την επιλογή, εφόσον επιθυμείτε, είτε να αγοράσουμε τοις μετρητοίς έργο που θα μας προσκομίσετε, εφόσον προκύπτει αδιαμφισβήτητα η προέλευση του και το δικαίωμά σας στην κυριότητα και κατοχή αυτού, είτε να το παραδώσετε ως παρακαταθήκη στο κατάστημά μας και εμείς να μεριμνήσουμε, για λογαριασμό σας, να ανεύρουμε αξιόπιστο και φερέγγυο αγοραστή, τηρώντας, σε κάθε περίπτωση, απόλυτη εχεμύθεια, καθώς είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις πλέον πρόσφατες νομοθετικές επιταγές περί σεβασμού και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε περιλαμβάνουν:

 1. Εκτίμηση και Αξιολόγηση Έργων Τέχνης, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων καλλιτεχνών (ζωγραφικά έργα, γλυπτά, αντικείμενα αξίας, αντίκες), με την χορήγηση επικυρωμένων εγγράφων γνησιότητας μετά από εργαστηριακό έλεγχο
 2. Συντήρηση, Παρουσίαση και Τεκμηρίωση Αντικειμένων Τέχνης
 3. Συμβουλές Ασφάλισης Έργων Τέχνης
 4. Νομικές Υπηρεσίες: παροχή συμβουλευτικής τόσο σε ιδιώτες ή όσο και σε φορείς, σε συνεργασία με αξιοσέβαστα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ειδικεύονται στον τομέα της Τέχνης
 5. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με σκοπό την επένδυση στην Τέχνη. Μετά τη συγκατάθεση του πελάτη, τον εκπροσωπούμε σε Δημοπρασίες & Ιδιωτικές Πωλήσεις παγκοσμίως. 

 

Κατόπιν αιτήματος, γνωμοδοτούμε για:

 • Την αυθεντικότητα του αντικειμένου – έργου τέχνης
 • Εάν το έργο τέχνης ή η καλλιτεχνική περίοδος του δημιουργού παρουσιάζει  αξιόλογη αισθητική και εμπορική αξία
 • Την εκτιμώμενη αξία του αντικειμένου σε βάθος χρόνου δέκα ετών, βασιζόμενος στην πλούσια εμπειρία του – και όχι σε μια «αισιόδοξη οπτική» της αγοράς τέχνης
 • Ποιες μπορεί να είναι οι δυνατότητες για άμεση μεταπώληση
 • Ποια είναι η αγοραία αξία - η αξία αντικατάστασης
 • Πώς μπορεί να μοιραστεί μια συλλογή, σε περιπτώσεις τετελεσμένης ή επικείμενης κληρονομικής διαδοχής ή σε περιπτώσεις διαζυγίου, καθώς και
 • Τις πιο συμφέρουσες και ασφαλείς κινήσεις και επιλογές για τη δημιουργία μιας συλλογής έργων τέχνης.

 

Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το τμήμα μας δημιουργήθηκε για να παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συλλέκτες και ιδρύματα - ιδιοκτήτες έργων τέχνης που απαιτούν Πιστοποιητικό Γνησιότητας ή Εκτίμηση για όλες τις χρήσεις.

Ορισμένοι κλάδοι που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Τέχνης ενδέχεται να μην διαθέτουν την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση, ούτε να διαθέτουν επικυρωμένα πιστοποιητικά ή νόμιμο μητρώο εφορίας, και ως εκ τούτου να μην είναι σε θέση να εκδώσουν έγγραφα Πιστοποίησης Γνησιότητας με νομική ισχύ.

Η ομάδα μας έρχεται να αποκαταστήσει τη συνέπεια όλων όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην αγορά Τέχνης στην Ελλάδα και να εγγυηθεί την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας